söndag 18 mars 2012

Barnvagnen bestämd!

Igår var vi till Babyexperten på Sveavägen och kikade på barnvagn för andra gången. I torsdags var vi till Babyland och tittade, men vi hade så liten tid på oss. Första gången man besöker en barnvagnsbutik känns det som om man går en kurs i hur allt fungerar i barnvagnsdjungeln. Vilket chassi ska vi ha, typ av hjul, duo, kombi, vilken typ av handtag, höj -och sänkegenskaper, färg, märke, priser.....

Efter besöket på babyexperten där vi fick superservice, trots att butiken var liten och fullproppad med folk, så står valet klart! :)

Det vi värdesätter är en duovagn, då man både kan ha liggdel första månaderna och sedan bara plocka bort med ett klick och sätta dit sittdelen. Då slipper man ha två olika vagnar. Knäledshandtag är bekvämast, vilket man kan ställa in i upp eller nedläge (precis som en knäled). Bra för mig som är kort. Det här med hjul har vi diskuterat fram och tillbaka. Om vi ska ha fasta hjul, där alla 4 ser likadana ut eller om vi ska ha större hjul bak och två mindre fram som även oftast är svängningsstyrda. Det sistnämnda är bra då vagnen svänger av sig själv utan att man behöver lufta framhjulen som man behöver om det är fasta hjul. Nackdelen med dessa svängningsbara hjul är att vagnen kan vara trögare att köra i snöväder. Men då vagnen vi valt är en city-vagn och vi ej bor ute på landet utan mer i stan så valde vi tillslut svängningsbara hjul, vilket jag även personligen tycker är snyggast.

Sen var det det här med färg.... Tomas hade blivit väldigt förtjust i den svart/gröna men då fick man ett vitt chassi till vilket inte jag gillade. Då var tanken att vi skulle köpa den svarta chassin med svart/orange sittdel och sedan välja en liggdel som var grön/svart. Men jag tror att jag lyckades övertyga honom om att den orangea var lika snygg som den gröna om inte snyggare.. hehe vi får se..

Här är de iallafall, snart våra nya dyrstenar...

 


















Frågan är bara när man ska beställa för att vara helt säker att få den i tid,  men samtidigt vill man inte göra det för tidigt heller, det finns ju i och försig en förlossningsgaranti...
Vi ska hur som helst jämföra lite priser och sedan slår vi nog till så att det är gjort!



2 kommentarer:

  1. Jätte fin! :) Vi köpte vår riktigt tidigt, i vecka 16 tror jag, och tog med den hem på en gång. Skönt att ha det fixat tycker jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det skulle vara skönt, tänkte på det igår när vi var och storhandla. Vi har ingen bil så vi åker kommunalt och vi skoja om att vi skulle ta och beställa den där vagnen så vi kunde handla med den nästa gång då jag tyckte det var jätte jobbigt med kassarna :) Vad har ni köpt för vagn?

      Radera