lördag 27 oktober 2012

Helgen

Fredag: Heldag för lille Mikkel med tyvärr mycket skrik och gnäll, men inte så konstigt så som vi flängde runt stackars liten. Först tidigt på morgonen till Årsta och hämta blommor, sen hem igen och leka med pappa. Jag och Jenny hade två bröllop att göra, så det var tur att Tomas var ledig så han kunde ta hand om bebin medan mamma jobbade. Sen var det iväg till andra sidan stan och leverera de första blommorna. Vi hann knappt hem igen förrän det var dags att åka in till stan för babysimpremiär. De man absolut inte skulle göra inför badet lyckades vi självklart helt och hållet med. Stressa. Det smittar ju av sig på de små och då det var första gången han skulle få bada i en bassäng med lite kyligare vatten än vad han är van med så var jag nervös för att han skulle hata det, eller iallafall bli jätte ledsen. Som tur var så var Tomas med som kunde hjälpa och stötta. Då jag inte hade en aning om hur det såg ut på stället, tänkte inte ens på att de skulle finnas skötbord, så tog jag med hela vagninsatsen in i det supertrånga omklädningsrummet. Blött vart det. Det var mycket strul när vi kom dit men när vi väl kom in till bassängen så fann sig lugnet. Det var en till familj och deras 5 månaders son Otto och en super mysig och pedagogisk simlärare. Det visade sig även att den andra familjen hade bott i Hong Kong samtidigt som Tomas tvillingbror med fru. Å de har ju också en son nu som heter Otto och är nästan lika gammal. Kul sammanträffande!

Men så fort Mikkel kom ner i vattnet som inte alls var så farligt kallt som mamma hade trott så vart han helt hänförd. Han älskade det och skrattade till och med. Ryggläge var det bästa. Jag var lite skraj men vande mig rätt fort, bottnade knappt så jag fick hålla mig till den grunda delen av bassängen ;p Dock fick Mikkel en kallsup efter ett tag och blev jätte ledsen, det tog ett bra tag att trösta vår prins. Men sen vart han glad igen och badade vidare. Vi var i vattnet ca 15 minuter då det är de de små orkar med första gången, sen är de helt färdiga och somnar oftast i vagnen. Vi fotade en massa och filmade även. Så lyckat!! :)

26okt

Lördagen: Vi hade lite blommor kvar att fixa på ett hotell i Sollentuna som vi gjorde klart på förmiddagen, jag och Jenny medan Mikkel var med pappa i Sollentuna centrum. Sen blev det fika och morfar och Irene kom även dit då de hade vägarna förbi. Sen åkte vi hem och då kom farmor, farfar och faster över på middag.

Mikkel har inte fått i sig så mycket mat idag, känns det som, men varit väldigt grinig och gnällig. Han är lite förkyld men har ingen feber. Men han behöver sova mer på dagarna, men timingen är aldrig bra. Precis när han hade somnat sött i vagnen i Sollentuna så skulle vi åka hem med bilen för att möta upp farmor och farfar. Så vi fick dra upp honom och sätta han i bilstolen, inte roligt!

Hoppas nu han sover bättre inatt, han har kört en varannan timmes tuttning två nätter i rad nu och sover inte alls så bra som man skulle önska.

Imorgon ska vi inte göra nåt knappt, bara vara hemma hela familjen och gosa, göra lite gipsavgutningar och leka hela dagen! :)

27okt

Mikkel var med bland blommorna minsann, bordsdekorationer för ett bröllop, morfar och Mikkel, tärnbuketter, bröllopsbukett nr 1, Mikkel och trollhasseln, brudbukett nr 2, gos med morfar.

2 kommentarer:

  1. Men va kul, då måste det varit Emma och Alex ni träffade!

    Kul även med babysim!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det var roligt :) Kul med samma namn också!

    SvaraRadera