fredag 19 oktober 2012

Mjölk, blod och var….

...kom ur mitt ena bröst där jag låg på britsen. En läkare, en specialistläkare och en sjuksköterska står över mig och trycker ur detta smojs ur min ena bröstvårta efter att stuckit ett litet hål i den. Ni som troget följer bloggen vet att jag för ca 1 månad sen hade mjölstockning och väldigt ont i min ena bröstvårta. Detta gick ju över men har sedan dess gjort rätt så ont när jag ammat, men överkomligt. I veckan har smärtan kommit tillbaks på nytt och den har till och med svullnat upp, ej hela men den nedre delen samt att den är illröd och alltid styv. 

I onsdags hade det till och med blivit små blåsor på bröstvårtan och idag var den full med var och varje gång Mikkel skulle amma på det bröstet så skrek han. Jag skulle ha gått till läkaren tidigare i veckan, men det kom annat emellan, trodde inte det var nåt, att et skulle gå ner som sist. Idag var vi och vägde Mikkel så då passade jag på att hugga tag i en på BVC och fråga om de kunde ta en snabbkoll på mitt bröst. De tyckte definitivt att jag skulle söka akut vård på närakuten då det såg ut som en infektion. Så där låg jag, idag, på britsen då sjukvårdspersonalen gjorde hål i min bröstvårta för att klämma ut en massa var. Inte varje dag! Det var sjukt äckligt!!

Nu får jag inte amma på det bröstet, förståeligt nog. Får pumpa ut och hoppas på att det inte blir en till varböld, att det istället läker ihop fint.

Annars är det mycket med förberedelser inför det kommande dopet. Det är inte förrän i slutet av december men jag vill ha/göra de perfekta dopinbjudningarna. Måste bara bestämma färgtema så att jag kan komma igång. Å ni vet väl ungefär hur mycket "fritid" man har med en bebis...inbjudningarna måste ju ut nu snabbt.

Vad mer då...jo...natten mellan onsdag och torsdag slog Mikkel ett välbehövligt rekord i sovtimmar. Vi sov hos pappa och Irene i Kallhäll då Tomas var på kvällskurs. Han sov i vagninsatsen bredvid min säng. Han somnade 19.30 och när jag vaknade av hans matmorr och kollade på klockan så fick jag nästan en chock. Klockan var 04.30!! 9 timmar hade hjärtat sovit!! Synd att man själv inte gått och lagt sig vid samma tid, snacka om att man skulle varit en utvilad mor då :)

Dock varade inte lyckan länge, nätterna efter vaknade han ungefär sjuttioelva gånger och jag känner mig helt överkörd! Vi tänkte att han kanske tyckte det var för trångt i vaggan, så nu har vi tagit in spjälsängen. Men inatt var det tyvärr samma visa igen....gaaah, ska åka och köpa vyssanlull klossar imorn så vi kan vagga honom iallafall. 

Tomas går ju en kvällskurs måndag-torsdag i två veckor. Vilket innebär att han ej kommer hem förrän klockan 22.00 i 11 dagar i sträck då han självklart även jobbar till 21.00 de andra dagarna. Detta är skitjobbigt då Mikkel är väldigt grinig på kvällarna. Jag får se till att äta en sen lunch så jag kan äta middag efter jag nattat honom eller i värsta fall efter Tomas kommit hem. Men på torsdag när detta är över så kommer han vara ledig i 4 dagar i sträck! Längtar!!

Mikkel har bara gått upp 60 gram denna vecka......bör jag vara orolig??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar