torsdag 25 oktober 2012

Mikkel 3 månader!

P1140056P1140059

Mikkel vs Stinky

 

P1140062P1140060

Nattningen ikväll – somnade 20.30

P1140055

Mikkel med sin moster som han fick de ursöta dojjorna från.

Idag har jag inte hunnit ta några fancy foton på min pojk, har vart mycket annat på G. Men idag blir han iaf hela 3 månader! Helt sjukt, fast jag tycker nog tvärtemot alla andra, att tiden går sååå långsamt och jag tycker inte det händer så mycket som folk säger, att tex. nya saker varje dag. Japp, han har hittat sina händer som han ivrigt försöker äta upp så fort han får chansen. Han pratar/ger små ljud ifrån sig ganska ofta men inget annat nytt. Skulle vara att han försöker sätta sig upp ibland genom att göra små situps men det kan ju vara magen också. Sen ser det ibland ut som om han försöker nå och ta på saker och håller ibland i saker vi ger honom och undersöker dem. Men jag tycker det går långsamt. Känns snarare som om det var 6 månader sen han kom till världen. Det är väl för att jag längtar så till att han ska utvecklas mer, kunna ligga på mage en längre stund, kunna hålla upp huvudet och leka med saker medvetet.

Nedan beskriver babycenter vad som typ sker denna vecka, men det är ju självklart olika från bebis till bebis så det tas med en nypa salt.

3 månader gammal, första veckan

Så utvecklas ditt barn

Vem är världens vackraste barn? Om du håller upp en spegel framför din bebis kommer den förmodligen att belöna dig med glatt jollrande och förtjusta leenden. Nja förr log han när man gick till spegeln, men då var man oftast tvungen att le själv först, nu är det svårare att framkalla dem framför spegeln. De flesta tremånadersbebisar älskar att titta på sig själva – eller mamma, pappa och syskon. Ansikten är det som fascinerar barn allra mest fram till ungefär sex månaders ålder. Jo det har jag märkt av mer och mer de senaste veckorna.

Är bebisen stark nog att hålla upp huvudet nu, så att den kan se vad som pågår i världen? Bättre rörlighet gör, att många tremånadersbebisar kan vinka och sparka med mer kraft, sträcka på fingrarna och föra samman händerna. Vinka?? det är väl ändå lite tidigt. Sparkar som en galning gör han i varje fall, nästan som om han har kramper (hypomamma) och sträcker på fingrarna och föra ihop händerna har han gjort länge :)

Eventuellt slipper du nu en av nattmatningarna, men vissa bebisar fortsätter ha opålitliga sömnvanor. HA! säger jag bara, den dagen, den glädjen, snarare tvärtom tyvärr. Om det verkar vara ett större problem, kan du kanske få specialisthjälp. Fråga på BVC om du är desperat.
Ditt lilla charmtroll utövar säkert sin nyvunna förmåga och
ler generöst mot alla nya människor denna månad, men en mer selektiv inställning är på väg. Bebisen kan bli mer reserverad med okända människor och större sällskap. Haha ja idag blev han jätte ledsen när en tant i BVC hissen nojsade med honom…
Den del av bebisens
hjärna som hanterar ljud, språk och lukt surrar av aktivitet just nu. Gör det mesta av denna intensiva utvecklingsperiod genom att prata med bebisen, sjunga, spela musik och läsa högt. Det gör vi, kanske inte läsa riktigt än, känns inte som om han skulle ta in det som något intressant riktigt än.
Pappor kanske tycker det är lättare att få kontakt med sin bebis, nu när den är lite större och mer interaktiv. Regelbundna badstunder eller lässtunder kan vara sköna sätt att bygga på banden. Tipsa oss om särskilda favoritsysslor som för pappor närmare sina bebisar.
Vid tre månaders ålder ges den första dosen
vaccinationer mot polio, Hib (som skyddar mot en form av hjärnhinneinflammation/meningit) och trippelvaccinet mot difteri, kikhosta och stelkramp.
Du har väl bibliotekskort? Många bibliotek har utmärkta barnböcker för alla åldrar och det är ett bra sätt att få variation.

Källa: www.se.babycenter.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar