onsdag 12 september 2012

Bebisträff!

Idag har jag och Mikkel varit på en riktig bebisträff i Liljeholmen och träffat ca 10 andra mammor och deras söta små. Det är via en facebookgrupp som vi har bestämt en Stockholmsträff. Jätte mysigt och roligt!! :) Mikkel skötte sig exemplariskt, lugn och glad, lite skrik, men det hör ju bebisar till eller hur? Amningen gick sådär men han var pigg ändå. Jätte fin galleria i Liljeholmen, nytt och fräscht. Amningsrum med sköna stolar och tv haha...Hela gallerian var i övrigt fullproppad med mammor och pappor och deras barnvagnar!




Dessvärre tog det ca 2 timmar för mig att ta mig dit. Det finns en direktbuss som tar ca 15 minuter från Solna men jag kom inte med 2 bussar p.g.a. att de redan var fulla med barnvagnar. Så jag fick åka tuben från Solna till Fridhemsplan, byta till T-centralen och sen byta igen till Liljeholmen. Tufft, och Mikkel gillade det inte och usch vad mycket folk det var, klockan 12.00 på dagen, världens rusning. Sen var det en gammal t-bana med, så det skaka och tjöt som bara den och Mikkel skrek, men tillslut somnade han.

Testade en bärsjal som en av mammorna hade med sig, jätte häftigt. Mikkel blev som en liten boll haha och han somnade nästan på en gång efter att han bökat lite med huvudet. Nackdelen med sjal är väl att det är så varmt och den kan vara svår att knyta. Men annars ligger han ju i fosterställning eller som en groda som han låg i magen och det är ju skönt för hans lilla onda mage istället för att hänga och dingla med benen som i Baby Björnen. Ska testa ett par andra sjalar med innan jag bestämmer mig.



Annars är det som vanligt här hemma. Problem med amningen då han fortfarande trycker in hela ansiktet i bröstet och tillslut skriker, sprattlar och släpper bröstet. Börjar fundera på om det är för att det kommer för mycket mjölk nu då det nästan rinner ur mungiporna på honom, så jag ska avvakta med fänkålstet några dagar för att se om det blir bättre. Flaskproblemen fortsätter de med, men det är kanske mest för att han inte gillar pulvret som är mjölkfritt som vi fick av läkaren. På fredag har jag ätit mjölkfritt i en vecka och vi vet faktiskt inte om det har blivit nå bättre med lillens mage. På lördag börjar jag så smått med mjölk igen i små steg så får vi se om han blir sämre eller om det är lika.

Tomas är förkyld så han får tyvärr inte pussa på vår älskling, fördelen är att han är hemma med oss hela dagen fast nu är ju vi ute och flänger förstås ;) Har märkt det, så fort vi aktiverar oss och åker på utflykter så är Mikkel lugn och glad, då det finns så mycket och titta på, han älskar lampor av alla dess slag.

Imorn blir det promenad med mammagruppen i Solna. Ska bli kul det med :) Åh mamma-besiktning på MVC, får se om man får en OK-stämpel :)

3 kommentarer:

  1. Hej =) Har läst din blogg ett tag,hittade den på en sida med gravid bloggar när jag själv var gravid =) Våra små killar är nästan lika gamla =) Tänkte bara skicka en liten kommentar =) O om han har svårt me bröstet kanske du kan prova en amningsnapp? Ha det fint! / Kikki i skåne =)

    SvaraRadera
  2. Hej Kikki! Vad roligt att du följer min blogg =) Har du någon blogg själv? Kul att killarna är jämngamla. Tack för tipset men jag har hört att de kan tappa rootingreflexen av en sådan.

    SvaraRadera